Handskar, känslan som ger upplevelsen

Våra händer är uppbyggda av väldigt många små ömtåliga ben, 27st per hand närmare bestämt.
Dessutom har händerna väldigt många nervändar som skickar signaler till hjärnan. Man kan säga att händerna är en människas känselspröt. Händerna är otroligt viktiga och vi tycker man ska göra allt man kan för att skydda dem till max.

När man väljer handskar blir det då givetvis en kompromiss mellan säkerhet och känsel. Handens insida måste vara tillräckligt tunn för att förmedla känsla samtidigt måste den vara tjock nog och ha de sätta förstärkningarna för att skydda dina händer.
Handskens ovansida måste ha tillräcklig förstärkning och skydd för att förhindra krosskador och transportera bort energi vid olika typer av krascher.

En väldigt vanlig typ av skada på en hand är när handen piskas med handens ovansida mot asfalten, ofta i samband med en highsider.
Du förstår själv vilken enorm energi som handsken måste stå emot för att skydda din hand.
En annan vanlig skada är att lillfingret helt enkelt slits av från handen.

Men den vanligaste är skador på handens insida. Det naturliga för en människa är att ta för sig med händerna och då är det alltid handens insida som får ta emot krafterna.
Därför ska du alltid välja en handske med bra skydd och förstärkningar på handens insida.

Vad ska man då tänka på för att få det man söker?

Bra Passform. Inget får klämma eller kännas obehagligt. Fingrarna ska så gott det går fylla ut handskens fingrar. Fingrarna får heller inte gå för djupt in i handsken så det skaver mellan fingrarna.
God säkerhet. Se till så att handens insida har förstärkningar. Framför alls ska det finnas någon form av “sliders” som kan stå emot att glida mot asfalten. Handens översida ska ha stötupptagande och energiabsorberande skydd.
Lillfingret ska vara hopsytt med ringfingret.
Knogar och leder bör gärna ha förstärkningar.
Pris/prestanda. Som med allt annat får man vad man betalar för. Vi har valt ut handskar som kommer skydda dina händer. En riktigt bra handske kostar en del.

Köp en bra handske. En handske som du känner ger dig det skydd du önskar.
Händer är väldigt komplicerade att sätta ihop igen efter en ordentlig krasch.
Fråga också dig själv om du är villig att uthärda skador, sjukskrivning och potentiellt framtida handikapp.