Skinnställ, en investering i säkerhet

Skinnställ är kul, det kan avspegla din personlighet, det är en plats för dina sponsorer att synas, men framför allt är det en otroligt viktig säkerhetsutrustning.

Passformen är väldigt viktig för att skinnstället ska fungera som det är tänkt. En del vill ha lite lösare passform, andra en tightare passform. En sak man dock ska tänka på är att ett nytt skinnställ sällan är bekvämt, oavsett om det är skräddarsytt eller en standardstorlek.

Vi har valt att representera några av de stora märkena som syns på internationella tävlingar. Alla fabrikat vi väljer att sälja tillverkar sina produkter av bästa kvalité och har många års utveckling i både lab och på banor

Vad ska man då tänka på för att få det man söker?

Bra passform. Skinnställ är ganska komplicerade produkter som inte är helt enkla att få perfekt passform på. Dessutom är skinn ett material som förändras med tiden. Alla skinnställ töjer sig och förändras i sin passform. Dock ska skinnstället aldrig klämma eller förhindra dina rörelser.
God säkerhet. Skinnstället är en förbrukningsdetalj som kommer ta en enorm belastning vid en olycka. Skinnet ska ha god slitstyrka, kritiska sömmar ska vara minst dubbla och gärna med kevlartråd eller liknande. Alla interna skydd ska ha minst CE klass 1 godkännande, gärna klass 2. Ska du dessutom använda Airbag så MÅSTE du se till att skinnstället är förberett för Airbag, alternativt köper du ett skinnställ med Airbag förmonterad.
Konstruktion. Skinnställ kan konstrueras på många olika sätt. Alla stora och bra tillverkare använder sig av så stora skinnpaneler som möjlig då det ger bättre styrka. Dessutom använder de flesta erkända tillverkare stretchmaterial från erkända tillverkare så som Schoeller (Keprotec). Se också till så skinnstället har den konstruktion på armar, nacke, avslutning på ben och liknande som uppfyller Dina önskemål.
Pris/ Prestanda. Naturligtvis är det så att ett skinnställ som kostar mer är också mer genomtänkt och kan i de flesta fall även ha bättre passform. Alla skinnställ vi säljer har extremt god säkerhet och ger verkligen maximal valuta för pengarna.

Kompromissa aldrig med säkerheten på skinnställ. Det kan i många fall vara skinnstället som avgör om du kan gå till jobbet på måndag eller ligger på sjukhus med skrubb/brännsår över hela kroppen. 
Visst är det dessutom coolt att kunna ha ett personligt skinnställ.
Det säger sig själv att ett skinnställ för exempelvis 4500kr inte ger ens i närheten av samma komfort och säkerhet som ett skinnställ för 15000kr.