Att köpa stövlar

Stövlar är en otroligt viktig del av din personliga säkerhetsutrustning.  Skador på fötter är oftast väldigt komplicerade och kan i värsta fall ge livslånga problem. 

Att välja stövel för racing är ytterligare komplicerat eftersom att stöveln inte bara ska vara säker utan även ge den där perfekta känslan vid växling, kurvtagning. Varje lite sak som motorcykeln förmedlar förmedlas via fotpinnar och vidare upp genom stöveln.

Det är viktigt att stöveln har de rätta förutsättningarna för att skydda dig utan att hindra dig när du jagar tider.

Först ska det sägas att valet av stövel är högst personligt. Många av de stora märkena är i smalaste laget för att passa våra nordiska fötter men med lite tålamod och tid töjer sig stöveln.

Vad ska man då tänka på för att få det man söker?

– Bra passform. Stöveln måste sitta bra på foten. Den får inte klämma eller hindra dina rörelser
– God säkerhet. En riktigt bra racingstövel ska hindra din fot från att vridas eller viklas onaturligt. De bästa stövlarna har system för att förhindra översträckning av fotleder. Din häl är väldigt ömtålig och därför ska en bra stövel ha en hel skyddskopp med god stötupptagning runt hälen. Dessutom ska stöveln vara konstruerad så att den står emot att glida längs marken utan att slitas av din fot eller öppnas.
– Enkel konstruktion. Stöveln bör vara konstruerad så den är lätt att ta av och på. Dessutom ska det inte finnas detaljer på stöveln som kan hänga upp sig och hindra dina rörelser på motorcykeln.
– Pris/prestanda. Naturligtvis är det så att man får vad man betalar för. Dyrare stövlar erbjuder bättre skydd. Utveckling och bra material kostar. 

Så när du bestämmer dig för en stövel, fråga dig själv om stöveln uppfyller de kriterier du anser vara viktiga.

Fråga också dig själv om du är villig att uthärda skador, sjukskrivning och potentiellt framtida handikapp.

Vi anser att man aldrig ska kompromissa med säkerhet.
Därför har vi noga valt ut ett sortiment som ger dig som racer det bästa som marknaden har att erbjuda.