Mass Sports MS GP AIR – Ett av de säkraste skinnställen på marknaden

Mass Sports MS GP AIR är ett skinnställ med inbyggd Airbag av hög kvalité som används flitigt på banor runt om i världen.
Dessa skinnställ har ett professionellt Airbagsystem från franska Helite. Systemet är ytterst avancerat och tar säkerheten till en ny nivå.
Alla MS GP skinnställ sys på beställning enligt dina egna mått och designas tillsammans med dig av vår professionella franska designer.
I priset ingår även egen design, namn, nummer och eventuella sponsorlogos. Skinnstället kan göras precis enligt dina önskemål.
Många kända förare i bland annat FIM EWC använder Mass Sports skinnställ.

MS GP AIR är det senaste tillskottet i MASS Sports familjen.
Airbagsystemet från Helite är ett av de främsta på marknaden. Precis som många andra system så arbetar det helt trådlöst men med den stora skillnaden att det har större luftvolym än många av konkurrenterna. Dessutom kräver systemet inga fördyrande abonnemang eller liknande.

Helites elektroniska Airbagsystem bygger på ett system med flera sensorer som följer personens rörelser mer än 1000 gånger per sekund och analyserar situationen i realtid. När systemet upptäcker en onormal rörelse utlöser Airbagen automatiskt.


Systemet är 100% autonomt och använder en uppsättning sensorer: accelerometer, gyroskop, GPS som följer och analyserar situationen i realtid. Den kraftfulla algoritmen och analysen av all data gör det möjligt för systemet att skilja en olycka / krasch från en normal situation.

Väldigt enkel användning. När systemet är startat känner det av om du står stilla eller kör. När du stått stilla ett antal minuter går systemet in i viloläge. Så snart du börjar röra dig igen startar systemet inom några millisekunder.

Med Helite systemet får du ut upp till 25 timmar aktiv användning. Detta ger att du kan få ut upp till en vecka av normalt användande. För dig som kör Racing betyder det att du med lätthet klarar en hel racehelg utan att behöva oroa dig om du har ett system som fungerar.


Helite systemet är mycket enkelt att återställa och efter en krasch har du systemet i full funktion igen på bara några minuter.


För det elektroniska systemet detektering har Helite utvecklat en speciell patron, e-cartridge. Den innehåller ett pyrotekniskt system som orsakar att en liten explosion blåser upp Airbagen.
Detta ger en oerhört snabb responstid som vida överträffar traditionella system med Co2
OBS: Helite elektroniska system måste alltid användas med denna e-kassett.

Ditt skydd är vår prioritet. Det är därför Helite har utvecklat en unik form på airbagen. Det elektroniska systemet säkerställer snabb upptäckt, optimalt tryck och en stor skyddsvolym för att skydda vitala delar av kroppen.
Helite Elektroniska Airbagsystem ger dig ett brett skyddsområde från huvud till svanskota:

1. Fixering av halskotor och stabilisering av huvud.
2. Support av bålen för att stabilisera de vitala organen: bröstkorg, lungor, mjälte, bukspottkörtel, buk, mage, lever.
3. Fullständigt skydd av ryggraden.
4. Njur- och höftskydd vilket även skyddar ditt bäcken. Bröstkorgen får extra stöd för att bättre motstå över-böjning.

Alla våra Mass Sports skinnställ levereras som standard med CE Klassade skydd från SAS-Tec i axlar, ben och armar.

Lämna ett svar